«ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ»

Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΤΟΞΙΝΕΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.

ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΦΙΛΤΡΟ» ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΩΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΤΟΞΙΝΕΣ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΤΟ ΗΠΑΡ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ 1-3 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΡΑΔΙΝΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (TCM), ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ 1 Π.Μ. ΚΑΙ 3Π.Μ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΜΕ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΥΓΙΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ

Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΓΙΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΤΙΟ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 8 ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΠΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΤΣΑΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ

ΤΟ ΤΣΑΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΙΚΡΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΣΕΣΚΙΤΕΡΠΕΝΛΑΚΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.

ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ.

ΤΕΛΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΑ ΠΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΦΡΕΣΚΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΚΟΠΗ ΛΕΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΝΑΤΑ ΜΕ ΝΕΡΟ.

ΕΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΑ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΠΑΡΚΗΣ ΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΧΟΥΡΜΑΣ ‘Η ΤΖΙΤΖΙΦΙΑ, ‘Η ΜΟΣΧΟΪΤΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ. ΒΟΗΘΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΠΛΗΝΑ-ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΠΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΣΠΟΡΟΙ ΛΩΤΟΥ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΟΤΑΝΟ (LIAN ZI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΟΝΟΜΑ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΦΕΛΙΜΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΑΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.

ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΛΕΒΑΝΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΤΣΑΙ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΡΟΗΣ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ Η ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΡΟΗ ΤΟΥ QI (Η ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ.

ΤΟ ΤΣΑΙ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΒΟΗΘΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΤΥΠΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΑΝΙΝΕΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΡΟΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΤΣΑΙ ΜΕΝΤΑΣ

Η ΜΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑ ”ΓΕΜΑΤΟ” ΓΕΥΜΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΘΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΟΠΩΣ Η ΜΕΝΘΟΛΗ ΚΑΙ ΙΑΣΜΟΝΗ.

Η ΜΕΝΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕΝΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΗΠΑΡ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΤΣΑΙ ΒΡΩΜΗΣ

ΟΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΒΡΩΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΤΣΑΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΑΙ ΒΡΩΜΗΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ, ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ Ι ΚΑΙ ΦΑΣΗΣ ΙΙ, ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, Η ΒΡΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ: ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΟΥΡΑ ΣΧΙΣΑΝΔΡΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΥΡΑ, ΟΤΑΝ ΕΓΧΥΘΟΥΝ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΣΑΙ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ”ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ” ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΠΑΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΡΩΝ ΣΧΙΣΑΝΔΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΝΑΝΗ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΜΟΥΡΑ ΣΧΙΣΑΝΔΡΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ Η ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΥΡΟΥΣ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΓΡΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΓΡΩΝ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΠΑΡΚΗΣ ΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1 Π.Μ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΣΤΕ ”ΕΥΓΕΝΙΚΑ΄΄ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΖΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ    

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ                             

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟ’Ο ΡΟΝΟΡΟΝΟ

http://karapiperis-holistictherapy.com

ΕΡΥΘΡΑΙΑ – ERYTHREA CENTAURIUM PERS. – ΟΙΚ. ΓΕΝΤΙΑΝΩΔΩΝ – GENTIANACEAE

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΕΤΕΣ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΧΟΡΤΟ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΜΕ ΣΙΤΗΡΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΙΩΝ.

ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ:

ΘΕΡΜΟΧΟΡΤΑΡΟ, ΑΓΡΙΑ ΚΙΝΑ, ΡΙΖΟΧΟΡΤΟ, ΘΕΡΜΟΒΟΤΑΝΟ, ΦΑΡΜΑΚΟΥΛΙ, ΦΛΟΥΣΚΟΥΝΙ, ΚΙΝΙΝΟΧΟΡΤΟ Κ.Α.

  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΑΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΩΝ, ΗΤΑΝ ΕΥΡΥΤΑΤΑ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΤΑΝ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ. ΕΧΕΙ ΒΛΑΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΛΕΙΕΣ, ΦΥΛΛΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΑ, ΑΜΙΣΧΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΚΙΤΡΙΝΟ. ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΑ ΛΕΥΚΑ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΤΑ.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΦΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ, ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΙΚΟΝ, ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΙΟ, ΤΗΝ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.

  ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΒΙΚΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΙΚΡΑ ΓΛΟΥΚΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΚΑΛΟΕΙΔΗ, ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΛΚΑΛΟΕΙΔΗ GENTIANIN, ΠΙΚΡΑ ΓΛΟΥΚΟΝΙΚΑ: ΓΚΕΝΤΙΟΠΙΚΡΙΝΗ, ΕΡΑΤΟΥΡΙΝΗ Κ.Α. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΥΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΟΙΩΔΗΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΩΛΕΝΙΚΟ ΟΞΥ, ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΛΑΤΑ Κ.Α.

  ΤΟ ΦΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΟ, ΣΤΥΠΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ, ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΟΛΑΓΩΓΟ ΧΟΡΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ, ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Η ΚΙΝΙΝΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΤΑΝ ΕΥΡΥΤΑΤΑ Η ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΨΗ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΛΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΘΕΛΜΙΝΘΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

  ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ ΜΕ ΥΠΕΡΕΚΚΡΙΣΗ ΠΕΠΤΙΚΩΝ ΥΓΡΩΝ, ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟ, ΚΑΟΥΡΑ, ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ.

  ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΟΡΕΚΤΙΚΟ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΨΗ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΔΙΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΑ ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΠΕΨΙΑ, ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΕΡΩΝ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΙΑΡΡΟΪΚΟ ΜΕΣΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ,- ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΚΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ, ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΑΠΟ ΙΩΣΕΙΣ, ΕΜΠΥΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΟΡΕΞΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΖΕΜΑΤΟΣ.

  ΩΣ ΑΦΕΨΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ, ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ ΚΑΙ ΟΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΟΔΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΑΓΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟ.

  ΩΣ ΕΓΧΥΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ.

  ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΟ, ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ, ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ, ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΟΝΟΣΙΑ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΦΛΑΜΟΥΡΙΑΣ (ΤΙΛΙΟ), ΠΡΙΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΠΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ, ΣΕ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ, ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΝΟΝΤΑΙ 2 – 3 ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

  ΔΡΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΕΣ, ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ, ΟΙΔΗΜΑΤΑ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ, ΔΡΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΕΓΧΥΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ.

  ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΨΙΘΙΑ ΣΑΝ ΠΙΚΡΟ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ 

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΜΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

 ΜΕ ΕΓΧΥΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ, ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, ΟΥΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΣΤΙΣ ΠΥΩΔΕΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΚΗ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ:

ΕΓΧΥΜΑ: ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΕ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ Σ’ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 30-60 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΙ (ΡΟΦΗΜΑ) ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΟΣΕΙΣ:

  ΣΑΝ ΠΙΚΡΑΝΤΙΚΟ (ΟΡΕΚΤΙΚΟ) ΣΤΗΝ ΑΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ, ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΕΓΧΥΜΑΤΟΣ (1:20) – ΑΠΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΦΑΓ. 3 – 4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. RP. HERBAE CENTRAURII 100,0.

ΦΥΛΑΞΗ:

ΣΕ ΣΤΕΓΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ 24 ΜΗΝΕΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ    

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ                             

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟ’Ο ΡΟΝΟΡΟΝΟ – http://karapiperis-holistictherapy.com

ΣΑΜΠΟΥΚΟΣ – SAMBUCUS NIGRA L. – ΟΙΚ. ΧΟΙΡΑΔΑΝΘΩΝ – CAPRIFOLIACEAE

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΜΕΝΑ ΑΝΘΗ, ΦΛΟΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΦΥΛΛΟΒΟΛΟ ΔΕΝΤΡΟ ‘Η ΘΑΜΝΟΣ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ:

ΚΟΥΦΟΞΥΛΙΑ,

ΑΦΡΟΞΥΛΙΑ,

ΦΡΟΞΥΝΑΝΘΙ,

ΑΒΟΥΖΙΑ,

ΒΟΥΖΙΑ,

ΑΚΤΑΙΑ,

ΑΥΞΙΑ,

ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ Κ.Α.

  ΕΧΕΙ ΦΥΛΛΑ ΒΑΘΥΠΡΑΣΙΝΑ, ΠΤΕΡΟΕΙΔΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ 5 – 6 ΟΔΟΝΤΩΤΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΥΩΔΙΑΖΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΟΤΑΝ ΤΡΙΒΟΝΤΑΙ. ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΚΡΑ ΑΣΠΡΟ-ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΗ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΤΣΑΜΠΙΑ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΟΜΠΡΕΛΑΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  Ο ΣΑΜΠΟΥΚΟΣ ΠΑΛΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ “ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΕΥΡΕΩΣ ΣΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ.

  Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (460 – 375 Π.Χ.) ΣΥΣΤΗΝΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΥΛΛΩΝ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ ΣΤΑ ΠΡΗΞΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΑΓΡΑ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ,- ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΦΡΕΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΓΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΗΞΙΜΑΤΑ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΕΣ.

  ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΣΤΗΝΑΝ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ ΖΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΑΛΑ, ΣΑΝ ΚΑΤΑΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΑΓΡΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΔΗ ΕΛΚΗ.

  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΓΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ (ΑΠΟ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ) ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ΦΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ, ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΠ’ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΧΥΜΟ, ΤΟΝ ΑΡΑΙΩΝΑΝ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΦΑΓΗΤΟΥ, ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ.

  ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΦΥΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟ ΓΛΟΥΚΟΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΥΝΙΓΡΙΝΗ, ΡΟΥΤΙΝΟΕΙΔΕΙΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΗ RUTA GRAVEOLEN), ΤΟ ΓΛΟΥΚΟΝΙΚΟ ΑΛΔΕΡΙΝΗ,- ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΟΞΕΑ: ΚΑΦΕΪΝΙΚΟ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΙΚΟ, ΟΞΙΚΟ, ΜΗΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΛΟΡΟΓΕΝΙΚΟ,- ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ,- ΧΟΛΙΝΗ, ΚΑΡΟΤΙΝΗ, ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ, ΣΤΥΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΖΑΧΑΡΑ, ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ P, C Κ.Α.

  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ, ΔΡΙΜΥ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΧΟΡΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ, ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΪΣΤΑΜΙΝΙΚΗ (ΑΝΤΙΑΛΛΕΡΓΙΚΗ) ΔΡΑΣΗ, ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΜΦΟΡΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (ΤΑ ΑΝΘΗ),- ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΑΝΘΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΕΜΕΤΟ-ΚΑΘΑΡΤΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ ΧΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.

  ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ: ΣΑΝ ΑΠΟΧΡΕΜΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΞΗΡΟ ΒΗΧΑ), ΚΑΤΑΡΡΟΗ, ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΜΠΥΡΕΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΑΝΘΗ, ΚΑΡΠΟΙ),- ΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ (ΚΑΡΠΟΙ),- ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ (ΦΛΟΙΟΣ). ΤΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΠΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΓΡΩΝ. ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ, ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ‘Η ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ. ΤΟ ΑΦΕΨΗΜΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΟΙΔΗΜΑΤΑ, ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

  ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥΣ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ ΕΦΟΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ,- ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΦΘΟΝΟ ΙΔΡΩΜΑ, ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ. ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΥΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΑΣΤΡΑΚΙΑ, ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ, ΕΡΥΣΙΠΕΛΑΣ Κ.Α.

  ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΓΑΛΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ, ΚΑΨΙΜΑΤΑ, ΣΤΡΑΜΠΟΥΛΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ.

  ΣΤΙΣ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ: ΑΦΕΨΗΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ – 8 ΦΥΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΕΛΙ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ, ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ½ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ.

  ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ, ΧΙΟΝΙΣΤΡΕΣ, ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΠΡΗΞΙΜΑΤΑ (ΦΥΛΛΑ, ΦΛΟΙΟΣ),- ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ, ΠΛΗΓΙΑΣΜΕΝΟ ‘Η ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ, ΕΛΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, ΠΟΝΟΔΟΝΤΟ, ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ (ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΤΣΑΙ) ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΛΗΓΕΣ (ΤΑ ΑΝΘΗ).

  ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ, ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ, ΣΑΝ ΑΝΤΙΑΛΛΕΡΓΙΚΟ.

  ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΟΣΜΟ, ΑΧΙΛΛΕΙΟ, ΦΛΑΜΟΥΡΙ ΚΑΙ ΥΟΣΚΥΑΜΟ ΓΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ (ΑΝΘΗ, ΚΑΡΠΟΙ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΙΦΥΛΛΙ, ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΚΑΙ ΙΤΙΑ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ (ΚΑΡΠΟΙ).

  ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ (ΜΕΧΡΙ 50MG %), ΚΑΡΟΤΙΝΗ, ΣΑΜΠΟΥΣΙΝΗ, ΠΙΣΣΑ, ΓΛΥΚΟΖΗ (ΜΕΧΡΙ 2,8 %), ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ (ΜΕΧΡΙ 2,5 %), ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΦΥΤΙΚΑ ΟΞΕΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΛΙΚΟ), ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Α ΚΑΙ C,- ΣΑΜΠΟΥΣΙΝΗ, ΑΝΘΡΑΚΙΚΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ, ΤΙΡΟΖΙΝΗ, ΒΑΦΙΚΕΣ (ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ) ΟΥΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΙΣΧΥΑΛΓΙΕΣ. Ο ΧΥΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ.

  ΟΙ ΦΡΕΣΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ Ο ΧΥΜΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ (ΧΡΥΣΗ), ΕΛΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΕΡΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΡΚΩΔΕΙΣ ΦΛΕΒΕΣ.

  ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΦΛΟΙΟΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ:

ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΗ (ΕΓΧΥΜΑ): ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ 1 – 2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΦΑΓ. ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΖΕΜΑΤΙΟΥΝΤΑΙ Μ’ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ. ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΜΕ ΓΟΥΛΙΕΣ. ΟΛΟ ΤΟ 24 –ΩΡΟ ΠΙΝΟΝΤΑΙ 1 – 3 ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.

ΑΦΕΨΗΜΑ ΚΑΡΠΩΝ: ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ 1 – 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 3 – 5 ΛΕΠΤΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ. ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΑΙ ΠΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ.

ΧΥΜΟΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΚΑΡΠΩΝ: 20 ΓΡ. ΧΥΜΟΣ ΚΑΡΠΩΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ 10 ΓΡ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ,- ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΙΓΜΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΦΑΓΗΤΟΥ 3 – 4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,- Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ 2 – 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΩΝ ΝΕΥΡΑΛΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΛΚΩΝ, ΠΡΗΞΙΜΑΤΑ Κ.Α.)

ΒΑΜΜΑ ΑΠΟ ΡΙΖΕΣ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ: (1:5) ΣΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ 40 % ‘Η ΣΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 25 – 40 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΡΑΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ 2 – 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΧΥΜΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΦΛΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΠΟΤΟ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ    

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ                             

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟ’Ο ΡΟΝΟΡΟΝΟ

http://karapiperis-holistictherapy.com

ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟ ΛΑΙΜΟ, ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΝΤΑΣ. «ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΕΜΠΕΡΣ, ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1550 Π.Χ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΡΙΟΥ. ΟΙ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑΡΙΧΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΘΑΡΡΟΥΣ.

ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΗΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΗΔΕΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΔΙΝΕ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ».

ΕΧΕΙ ΠΟΩΔΕΣ, ΔΥΝΑΤΟ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ «ΘΥΜΟΣ» ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΡΩΜΑ».

Η ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:«ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 300 ΤΥΠΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟΥΣ. ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ, Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΕΛΑΙΟΥ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΡΒΑΚΡΟΛΗ, ΘΥΜΟΛΗ, ΒΗΤΑ-ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΕΝΙΟ, ΒΟΡΝΕΟΛΗ, ΛΙΝΑΛΟΟΛΗ, ΑΛΦΑ-ΤΕΡΠΙΝΕΝΙΟ, ΠΑΡΑ-ΚΥΜΕΝΙΟ, ΒΗΤΑ-ΠΙΝΕΝΙΟ, ΚΑΜΦΕΝΙΟ, ΑΛΦΑ-ΠΙΝΕΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΦΑ-ΘΟΥΓΙΟΝΗ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΦΥΤΟ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΟΙΚΙΛΛΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ΠΟΔΙΑ, LINALOOL CT. ΤΟ THYMUS VULGARIS ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΑΔΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΝΑΥΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ THYMUS VULGARIS CT. ΘΥΜΟΛΗ, THYMUS VULGARIS CT ΚΑΡΒΑΚΡΟΛΗ ΚΑΙ THYMUS VULGARIS CT. THUJANOL.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΥΡΕΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΩΝ ΘΥΜΑΡΙΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ THE TRUTH ABOUT CANCER :THYMUS VULGARIS CT THUJANOLΠΕΡΙΠΟΥ 50% THUJANOL ΑΥΤΟΣ Ο ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΩΣ ΓΛΥΚΟ ΘΥΜΑΡΙ.THYMUS VULGARIS CT 1,8 CINEOLEΕΙΝΑΙ 80 ΕΩΣ 90 % ΚΙΝΕΟΛΗ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ (ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΥΡΩΝ), ΑΠΟΧΡΕΜΠΤΙΚΟ (ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ ΦΛΕΓΜΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.THYMUS VULGARIS CT CARVACROLΜΕΤΑΞΥ 30 ΚΑΙ 80% ΚΑΡΒΑΚΡΟΛΗ (ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΕ ΣΥΛΛΕΓΕΤΑΙ), ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ, ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

THYMUS VULGARIS CT LINALOOLΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΗΠΙΟΥΣ ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟΥΣ ΘΥΜΑΡΙΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.THYMUS VULGARIS CT THYMOLΜΕΤΑΞΥ 60 ΚΑΙ 70 % ΘΥΜΟΛΗΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΜΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΈΧΕΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ, ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΛΕΥΚΩΝ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΩΝ, ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

• ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΗΡΟ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΡΙΣΗ ΒΛΕΝΝΑΣ.

• ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ‘Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΫΠΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ, ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

• ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗ ΛΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ, ΤΟ ΑΣΘΜΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΟΗ, ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ, ΤΗ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ, ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ, ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ.

• ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΟ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ, ΟΠΩΣ Ο ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΑ, ΤΟΝ ΚΥΠΤΟΚΟΚΚΟ, ΤΟΝ ΣΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟ.

• ΕΠΙΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ:

• ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΑ 1 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΟ ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

• ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΗ ‘Η ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΗ ΕΜΜΗΝΟ ΡΥΣΗ.

• ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΜΗ.

• ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΩΠΕΚΙΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΕΔΡΟΥ, ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΒΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΔΙ JOJOBA ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣΑΖ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ.

• Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ DHA (ΕΝΑ ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΟ ΟΞΥ, ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΔΟΚΟΣΑΕΞΑΝΟΪΚΟ ΟΞΥ) ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΑΣ.

• ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ.

• ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ.

• ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΑΖΙ, ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΛΕΒΑΝΤΑ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΠΕΥΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

• ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΩΣ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ.

• ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ, ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ, ΑΡΑΙΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΧΗ.

• ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΧΕΡΙΩΝ, ΩΣ ΖΕΣΤΗ ΚΟΜΠΡΕΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΜΥΪΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ.

ΠΗΓΗ: www.organichomeremedies.com

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟ’Ο ΡΟΝΟΡΟΝΟ

ΑΡΚΕΥΘΟΣ – JUNIPERUS COMMUNIS L. – ΟΙΚ. ΒΕΛΟΝΟΕΙΔΩΝ – PINACEAE.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΡΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ AΡΚΕΥΘΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΘΑΜΝΩΔΕΣ ΔΕΝΤΡΟ, ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΚΕΔΡΟΣ, ΑΓΡΙΟΚΥΠΑΡΙΣΙ, ΓΙΟΥΝΕΠΕΡΙΔΩΝ Κ.Α. Ο ΚΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΡΜΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΟ, ΥΨΟΣ 1 – 7 Μ. ΚΑΙ ΣΤΕΝΑ ΒΕΛΟΝΟΕΙΔΗ ΦΥΛΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΑΝΑ ΤΡΙΑ. ΑΝΘΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΗ – ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ. ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΟΥ, ΤΑ ΚΕΔΡΟΣΠΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΟΕΙΔΗ, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΟΣ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΣΜΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΒΑΛΣΑΜΩΔΗ.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΧΟΛΕΡΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΔΡΟ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ.

  ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΟΥ AΡΚΕΥΘΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΑΚΧΑΡΑ, JUNIPERINE, ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΡΕΤΣΙΝΙ, ΒΙΤΑΜΙΝΗ C, ΚΑΡΟΤΙΝΗ, ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΟΞΕΑ, ΤΟΚΟΦΕΡΟΛΗ (ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε) Κ.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΧΟΡΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ, ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΨΗ, ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΗΘΡΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ.

  ΤΑ ΚΕΔΡΟΣΠΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΟΔΟΥΣ. ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗΣ, ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΥΓΡΩΝ, ΝΕΦΡΙΚΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ, ΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΔΑΓΡΑ, ΝΕΥΡΑΛΓΙΕΣ Κ.Α. Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΥΡΗΣΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ 4 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ. ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΟΥ ΑΡΚΕΥΘΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΒΡΟΓΧΙΚΩΝ ΑΠΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΩΣΕΙ ΤΟΥ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΧΡΕΜΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΛΕΜΑΤΩΝ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΠΝΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ, ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΗΘΡΑΣ, ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΔΥΣΠΕΨΙΑ ΜΕ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ. Ο ΚΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΡΟΦΗΜΑ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΕΞΗΣ, ΤΗΣ ΠΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΛΤΗΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΝΤΕΡΩΝ, ΣΑΝ ΧΟΛΑΓΩΓΟ, ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ, ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΟΚΤΟΝΟ ΜΕΣΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΡΑΞΗ ΤΩΝ ΧΟΛΟΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ, ΔΥΣΠΕΨΙΑ, ΕΜΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΦΕΨΗΜΑ ΚΑΡΠΩΝ ‘Η ΤΟ ΜΑΣΗΜΑ 4 – 5 ΚΑΡΠΩΝ, 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

  Ο ΚΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ ΦΥΤΟ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΜΑΛΑΚΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΟΠΩΣ ΑΛΘΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ.

  ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑΛΓΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ, ΝΕΥΡΑΛΓΙΕΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΥΩΝ (ΚΡΑΜΠΕΣ Κ.Α.) ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΡΙΒΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΨΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ. ΣΑΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΣΠΥΡΙΑ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ, ΧΡΥΣΗ, ΦΑΓΟΥΡΑ, ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ, ΠΛΗΓΕΣ, ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.

  ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΨΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΒΟΥΤΟ, ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΡΟΙΑ. ΑΛΚΟΛΑΤ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ (2 – 3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΡΑΙΩΜΕΝΕΣ (1:1) ΜΕ ΠΡΟΒΡΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ) ΣΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΝΕΜΕΝΑ ΑΥΤΙΑ, ΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΨΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΩΤΙΤΙΔΑ.

  ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΗΛΙΟ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ,- ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΚΕΔΡΟΣΠΥΡΑ (ΚΑΡΠΟΙ ΚΕΔΡΟΥ):

  ΣΑΝ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΙΟΥΧΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ, ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΕΓΧΥΜΑΤΟΣ (1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΕ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ) – ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΦΑΓΗΤΟΥ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ. RP. FRUCTUUM JUNIPERI 50,0.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ:

ΑΦΕΨΗΜΑ: ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΕ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΒΡΑΖΕΤΑΙ Μ΄ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ. ΜΕΤΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΑΙ. ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ½ ΠΟΤΗΡΙΟΥ 2 – 3 ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

ΑΛΚΟΛΑΤ (ΒΑΜΜΑ): ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ (1:20) ΣΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ 70 % ΓΙΑ 1 ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΡΟΣ, ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 30 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ, 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΛΑΪΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΡΟΠΟ: ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΑΡΠΟΙ (ΚΕΔΡΟΣΠΥΡΑ) ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ Σ΄ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ 10 ΚΙΛΑ ΝΕΡΟ. ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ (4 – 5), ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΩΝ ΚΕΔΡΟΣΠΥΡΩΝ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΗ ΠΕΨΗΣ. ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΟ ΝΕΡΟΥ,- ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ, ΩΣΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΔΡΟΣΠΥΡΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ. Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΠΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ    

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ                             

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟ’Ο ΡΟΝΟΡΟΝΟ

ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ: 7 ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ;

  Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΡΟΦΗΤΙΚΟ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΜΟΡΙΑ, ΙΟΝΤΑ ‘Η ΑΤΟΜΑ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.

  Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΟΠΩΣ ΞΥΛΟ, ΤΥΡΦΗ, ΚΕΛΥΦΗ ΚΑΡΥΔΑΣ ‘Η ΠΡΙΟΝΙΔΙ. ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΙΟ. ΕΤΣΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ.

“ ΈΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΕΜΑΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.”

  ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ, Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ:

1. ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΒΡΩΜΙΑ, ΣΚΟΝΗ, ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΤΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ.

2. ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ. Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΑΕΡΙΑ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΜΑΣΧΑΛΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΣΜΕΣ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ.

3. ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΕΛΥΦΗ ΚΑΡΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΟΥ ΙΣΤΟΥ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ.

4. ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ ΔΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ, ΟΠΩΣ: ΑΝΤΙΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ.

5. ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΠΤΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΙΑ, ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΠΕΨΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΖΩΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟ.

6. ΕΝΤΕΡΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ. ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΥ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ 2017 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ, ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑΝ, ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΧΑΠΙΟΥ ‘Η ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΟΞΙΝΕΣ, ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ, ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ.

7. ΜΑΥΡΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

  ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕ ΦΙΛΤΡΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ, Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ‘Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΗΨΗ ΧΑΠΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ‘Η ΔΥΣΠΕΨΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ, Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Π.Χ. ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ‘Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΛΗΨΗ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ    

(ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ                             

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟ’Ο ΡΟΝΟΡΟΝΟ)

«ΡΙΓΑΝΗ»

Η ΡΙΓΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΙΩΔΩΝ ΑΓΓΕΙΟΣΠΕΡΜΩΝ ΔΙΚΟΤΥΛΩΝ ΦΥΤΩΝ (LAMIACEAE). ΈΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
  Η ΡΙΓΑΝΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ “ΟΡΟΣ” ΚΑΙ “ΓΑΝΟΣ”, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΑΡΑ/ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ. ΘΕΩΡΕΙΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. ΤΥΠΙΚΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 CM ΣΕ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΒ ΦΥΛΛΑ ΜΗΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΕΩΣ 3 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ.
  ΟΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΜΟΛΗ, ΠΙΝΕΝΙΟ, ΛΙΜΟΝΕΝΙΟ, ΚΑΡΒΑΚΡΟΛΗ, ΟΚΙΜΕΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΕΝΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.


ΡΙΓΑΝΗ: ΟΦΕΛΗ
  Η ΡΙΓΑΝΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΟ ΣΤΗΝ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ. Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΩΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ.
  ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ, ΤΩΝ ΠΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΤΗΣ ΟΥΡΟΦΟΡΟΥ ΟΔΟΥ. ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΑΚΜΗ ΚΑΙ Η ΠΙΤΥΡΙΔΑ.


1) ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΡΙΓΑΝΗΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΡΒΑΚΡΟΛΗ (CARVACROL) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ORIGANUM VULGARE ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙ 41 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΘΟΓΟΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΛΙΣΤΕΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (LISTERIA MONOCYTOGENES).
  ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΙΜΑΛΑΪΚΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΥ (MRSA) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΑΙΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ.
  «ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ MRSA ΣΕ ΔΙΑΛΥΜΑ 1 ΠΡΟΣ 1.000. ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ MRSA ΤΟΣΟ ΩΣ ΥΓΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ», ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ VYV SALISBURY ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ WEST OF ENGLAND.


2) ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΕΝΑ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ, ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ Β-ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΝΗ (E-BCP), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗ.



3) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
  ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ PLOS ONE ΤΟ 2013 ΕΔΕΙΞΕ, ΟΤΙ Η ΡΙΓΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ORIGANUM MAJORANA ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ, Η ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ.
  ΤΟ 2014, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΡΙΓΑΝΗ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2 ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.


ΡΙΓΑΝΗ: ΑΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ THE NATURAL MEDICINES COMPREHENSIVE DATABASE, Η ΡΙΓΑΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ:

 • ΜΥΪΚΟΣ ΠΟΝΟΣ
 • ΑΚΜΗ
 • ΠΙΤΥΡΙΔΑ
 • ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ
 • ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ
 • ΦΟΥΣΚΩΜΑ
 • ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
 • ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
 • ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
 • ΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ
 • ΩΤΑΛΓΙΑ
 • ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ
 • ΚΟΥΡΑΣΗ
 • ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΟΜΩΝ
 • ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

  ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΡΙΓΑΝΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ORIGANUM VULGARE, Η THYMUS CAPITATUS, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:
ΜΥΚΗΤΕΣ ΠΟΔΙΩΝ ‘Η ΝΥΧΙΩΝ: ΒΑΛΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΛΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, Η ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΠΕΡΙΟΧΗ.
ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΙΝΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΕ ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣΠΝΕΥΣΤΕ.
ΚΑΘΕ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ, ΟΠΩΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΟ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ.


ΡΙΓΑΝΗ: ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΡΙΓΑΝΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ:
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 5 ΘΕΡΜΙΔΕΣ
ΙΝΕΣ: 0,8 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (G)
ΑΣΒΕΣΤΙΟ: 29 ΧΙΛΙΟΣΤΟΓΡΑΜΜΑ (MG)
ΣΙΔΗΡΟΣ: 0,66 MG
ΜΑΓΝΗΣΙΟ: 5 G
ΜΑΓΓΑΝΙΟ: 0,09 MG
ΚΑΛΙΟ: 23 MG
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε: 0,33 MG
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ: 11,2 ΜΙΚΡΟΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (MCG)


  Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΣΤΙΚΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΠΗΞΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΩΝ.
  Η ΡΙΓΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΗΓΗ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΡΙΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ.


ΡΙΓΑΝΗ: ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟΜΑΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ ΣΕ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΙΩΔΩΝ ΑΓΓΕΙΟΣΠΕΡΜΩΝ ΔΙΚΟΤΥΛΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΡΙΓΑΝΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΛΕΒΑΝΤΑ, ΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΡΙΓΑΝΗ.

«ΠΥΡΙΤΙΟ»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ (ΩΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΙΤΙΟ. ΣΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΝΩ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΓΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ. ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΕΙΔΗ ΠΥΡΙΤΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΤΗ ΓΗ. ΈΤΣΙ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗ ΓΗ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ. ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΠΟΥ Η ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

  ΤΟ SILICA|ΠΥΡΙΤΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ (ΒΑΣΙΚΟ ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ / ΙΣΤΟΥΣ . ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ, ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ, ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ ΝΥΧΙΑ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΡΥΤΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ, ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΠΥΚΝΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΑΣ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  ΑΣΠΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΚΑΙ ΟΥΛΙΤΙΔΕΣ..

ΙΣΧΥΡΟ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

  ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΥΪΚΗΣ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ. ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ. ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ, ΘΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΩΝ ΔΙΣΚΩΝ,

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

  ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ  ΔΙΑΤΟΜΙΚΗΣ  ΓΗΣ,  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΑΛΛΑ  ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΣΟ “ΚΑΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (LDL)”  ΟΣΟ  ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΤΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΕΜΦΑΔΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

  ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΔΡΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΟΥΡΑ, ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ. ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ, ΠΥΕΛΙΤΙΔΑ , ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΠΙΝΤΟ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΚΟΠΩΣΗ.

  ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΔΙΑΤΟΜΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟ ΑΠΟ  ΤΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΈΤΣΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Η ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΕΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΤΡΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΝΑ “ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ” ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΠΕΚΚΡΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ, Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΕ ΥΓΙΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ.

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ (SILICA|ΠΥΡΙΤΙΟ), ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΥΡΙΤΙΟ (SILICON), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΧΝΟ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΕ ΑΜΜΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ, ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΟΠΩΣ Ο ΦΛΟΙΟΣ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣ, Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 98% . ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΒΑΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΙΠΗ, ΣΑΚΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΜΥΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΘΕΛΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΡΑ. Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ.

ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

  ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΙΠΗ, ΣΑΚΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΜΥΛΟ. ΤΟ SILICA|ΠΥΡΙΤΙΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΔΙΑΤΟΜΙΚΗΣ ΓΗΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ‘Η ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ.

ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΩΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ

  ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΔΙΑΤΟΜΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ, ΩΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ.

Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΕΙ:

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΒΑΘΙΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ, ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ

ΚΡΕΜΑ-ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΑΛΛΙΑ.

  ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΔΕΡΜΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ.  ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΤΙΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΟΦΕΛΗ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.

  ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ, ΩΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ    

(ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ                             

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟ’Ο ΡΟΝΟΡΟΝΟ)

https://mewe.com/i/δευκαλιωνκαραπιπερησ1

http://karapiperis-holistictherapy.com/

http://karapiperis-holistictherapy.com/blog/

https://www.bitchute.com/profile/

http://newtube.site/page/view-persons-profile?id=147

https://mail.protonmail.com/inboxhttp://newtube.site/

«ΜΕΛΙ – ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ»

ΤΟ ΜΕΛΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ‘Η ΘΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΜΟΝΟ ΘΑ «ΖΑΧΑΡΩΣΕΙ». ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΛΙ.

  ΩΣΤΟΣΟ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΨΥΧΡΟ, ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΠΛΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΖΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΒΡΑΣΤΟ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΥΓΡΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ‘Η ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΤΟΥ.

  ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΣ, ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΜΕΛΙ ΩΣ «RAMBAN» (ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ) ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ, ΕΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

ΤΟ WORLD NEWS, ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1995, ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ:

ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ
  ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ (ΜΟΝΟΝ ΚΕΫΛΑΝΗΣ) ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΩΜΙ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΣΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΕΠΙΣΗΣ, ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ, ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΘΟΥΝ.
  Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.   ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ, ΟΙ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΑΖΟΥΝ. ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
  ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ, ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ, ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΑΣ (ΚΕΫΛΑΝΗΣ). ΕΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ.
  ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΑ 200 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΣΧΕΔΟΝ 73 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ‘Η ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ.

ΚΥΣΤΙΤΙΔΑ
  ΠΑΡΤΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΕΫΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΔΟΧΟ ΚΥΣΤΗ.

ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ
  ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ ΔΟΝΤΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑ.

ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ
  ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΑΝΑΜΕΙΓΜΕΝΑ ΣΕ 456 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ, ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΤΑ 10% ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ.
  ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ, ΕΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΤΟ ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ, ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ, ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΑ ‘Η ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΛΙΑΡΟ ΜΕΛΙ ΜΕ 1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΝΕΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΟ ΒΗΧΑ, ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΙΓΜΟΡΕΙΑ.

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ
  ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΕΫΛΑΝΗΣ, ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΛΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ.

ΑΕΡΙΑ ΣΤΟΜΑΧΟΥ (ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑ)
  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΙΑ.

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗΣ ΚΑΝΕΛΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΟΥΣ.
  ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ. Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΩΝ.

ΔΥΣΠΕΨΙΑ
  Η ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΑΝΑΜΕΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ, ΟΤΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΓΕΥΜΑ.

ΓΡΙΠΗ
  ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ.

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ
  ΤΟ ΤΣΑΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ, ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ. ΒΡΑΣΤΕ 3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΧΛΙΑΡΟ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΑΣ. ΠΙΝΕΤΕ 1/4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ, ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ…

ΑΚΜΗ
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ.
  ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΛΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ. ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
  ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΣΕ ΙΣΑ ΜΕΡΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΕΚΖΕΜΑ, ΛΕΙΧΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ, ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΠΙΕΙΤΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ. ΕΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟ ΑΤΟΜΟ.
  ΕΠΙΣΗΣ, ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ ΝΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.

ΚΟΥΡΑΣΗ
  ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΑΚΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ, ΠΑΡΑ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΣΕ ΙΣΑ ΜΕΡΗ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ.
  Ο ΔΡ. MILTON, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΜΙΣΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ, ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 15:00 ΜΜ. ΟΤΑΝ Η ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΑΣΧΗΜΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΑΝΑΜΕΜΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ. ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥΣ ΦΡΕΣΚΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ    

(ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ                             

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟ’Ο ΡΟΝΟΡΟΝΟ)

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ – ROSMARINUS OFFICINALIS L. –ΟΙΚ. ΧΕΙΛΙΑΝΘΩΝ – LABIATAE

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΟΛΟΠΡΑΣΙΝΟΣ (ΑΕΙΘΑΛΗΣ) ΘΑΜΝΟΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΞΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΔΩΝ, ΠΑΡΑΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΛΑΣΜΑΡΙ, ΑΡΙΣΜΑΡΕΣ, ΔΥΟΣΜΑΡΙΝΙ, ΛΙΒΑΝΟΔΕΝΤΡΟ Κ.Α. Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ (ROSMARINUS), ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΝΑ ΖΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

  ΕΧΕΙ ΟΡΘΙΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΟ ΒΛΑΣΤΟ, 1-2 Μ. ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ, ΔΕΡΜΑΤΩΔΗ, ΒΕΛΟΝΟΕΙΔΗ ΦΥΛΛΑ, 2,5 ΕΚ. ΜΑΚΡΟΣ, ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΣΗΜΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΓΑΛΑΝΟ-ΛΕΥΚΑ, ΣΩΛΗΝΟΕΙΔΗ, ΜΕ ΔΥΟ ΧΕΙΛΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΣΤΙΣ ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ (ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΙΝΙΝΗ, ΚΑΜΦΟΡΑ Κ.Α.), ΑΛΚΑΛΟΕΙΔΗ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ROSEMARICINE Κ.Α. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ DIOSMINE, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΘΡΑΥΣΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ. ΤΟ ΡΟΖΜΑΡΙΝΙΚΟ ΟΞΥ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΩΜΑΤΩΔΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΞΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ.

  ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΛΑΤΡΕΥΟΤΑΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΘΥΜΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΠΕΝΘΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΦΗ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΤΟΝ 14-Ο ΑΙΩΝΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 72 ΕΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΣΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΔΑΓΡΑ, ΞΑΝΑΒΡΗΚΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΥΧΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΤΟ «ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ», ΩΣΤΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ.

  ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ, ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΧΟΡΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ (ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ) ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΜΟΛΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ, ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ, ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΕΨΗ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΜΙΝΘΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΟΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ.

  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΑΠΑΘΕΙΑ, ΝΕΥΡΙΚΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΥΑΔΕΣ,- ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΓΧΟΣ. Η ΛΑΪΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ (ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΑ.

  ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΓΑΡΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΚΩΔΩΝ ΠΛΗΓΩΝ ΤΙΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ.

  ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ, ΜΥΪΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ (ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ), ΠΛΗΓΕΣ, ΠΥΩΔΗ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ Κ.Α., ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΤΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΣΙΔΑ (ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΜΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΠΠΑ). ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΖΑΛΑΔΕΣ, ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΟΥΣ,- ΒΛΑΠΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟ ΤΩΝ ΕΝΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ.

  ΤΑ ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ, ΕΚΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΟΜΑΧΙΚΕΣ, ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΕΣ, ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΕΣ, ΤΟΝΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΜΗΝΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΜΜΗΝΩΝ, ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΕΣ, ΝΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ: ΣΕ ΕΓΧΥΜΑΤΑ 20—30 ΓΡ./ 1 ΛΙΤΡΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΠΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 1 ΠΟΤΗΡΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟ, ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΝΤΑΙ 20 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΣΕ 1 ΛΙΤΡΟ ΚΡΑΣΙ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ:

ΕΓΧΥΜΑ: 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΦΑΓ., ΜΕ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ Σ’ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ,- ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΤΟ ΤΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΟΣΗ, ΓΛΥΚΑΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ, ΠΙΝΕΤΑΙ 1 ΜΕΧΡΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

  ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΣΑΙ ΠΙΟ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΔΟΣΗ 50-60 ΓΡ. Σ’ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ.

ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  ΚΡΑΣΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΣΗ 30-60 ΓΡ. ΣΤΕΓΝΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ Τ’ ΑΦΗΝΟΜΕ ΓΙΑ 3-4 ΜΕΡΕΣ Σ’ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΡΑΣΙ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 2-3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ.

“ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ” ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΣ 3 ΜΕΡΗ ΒΑΜΜΑ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ 1 ΜΕΡΟΣ ΒΑΜΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ. (ΤΟ ΒΑΜΜΑ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ‘Η ΛΕΒΑΝΤΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ 30 ΓΡ. ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΕ 100 ΓΡ. ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ 40 %, Η ΣΕ ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΒΟΤΚΑ Κ.Α.). ΑΥΤΟ ΤΟ “ΝΕΡΟ” ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΤΡΙΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΝΕΥΡΑΛΓΙΕΣ, ΟΥΡΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

(ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ                             

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟ’Ο ΡΟΝΟΡΟΝΟ)