ΑΓΡΙΑΔΑ – CYNODON DACTYLON (ELYMUS REPENS) – OΙΚ. ΑΓΡΩΣΤΩΔΩΝ – GRAMINEAE.

ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΔΑΣ, ΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΑΓΛΩΣΣΟ, ΑΟΥΣΤΑΣ, ΑΓΡΙΟ ΕΡΗ, ΑΓΡΟΠΥΡΟΝ, ΑΡΓΑΣΤΗ, ΑΓΡΑΣΤΗ Κ.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΦΥΤΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΜΜΕΝΕΣ ΡΙΖΕΣ. ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ, ΤΑΙΝΙΟΕΙΔΗ, ΓΛΑΥΚΟΠΡΑΣΙΝΑ. ΦΘΑΝΕΙ ΥΨΟΣ ΑΠΟ 0,10 – 0,50 Μ. ΤΑ ΣΤΑΧΥΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΧΤΩΜΒΡΙΟ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΑΝΑ 3 -7.

Η ΑΓΡΙΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΕΞΟΝΤΩΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ Μ΄ ΑΥΤΟ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ,- ΤΟ ΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗ (ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ Μ.Χ.) ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  Η ΑΓΡΙΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ. ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ TRITICINE, ΓΛΟΥΚΟΖΗ, ΜΑΝΙΤΗ ΚΑΙ INOSIDE. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ, ΚΑΛΑ ΑΝΕΧΟΜΕΝΟ ΧΟΡΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΦΛΑΒΟΝΙΚΑ ΓΛΟΥΚΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ Κ.Α., Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΔΑΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΟΥΡΗΣΗ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΞΙΝΕΣ (ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ) ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ, ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ. ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΟΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΕΘΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΟΥΡΟΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ, ΣΤΟΝ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Μ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, Η ΡΙΖΑ ΤΙΣ ΑΓΡΙΑΔΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, Η ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ, ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΟΞΙΟΥ Κ.Α. ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΙΣΙΝΑ (TRITICINE), ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ.

  ΑΦΕΨΗΜΑ ΡΙΖΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΑΚΑΜΨΙΑ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ, ΠΟΔΑΓΡΑ, ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ. ΤΗΝ ΑΓΡΙΑΔΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΟΥΡΗΣΗ (ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ), ΔΥΣΟΥΡΙΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ, ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΥΡΗΘΡΑΣ ΚΑΙ ΟΥΡΗΤΗΡΩΝ, ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΜΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΑΦΕΨΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΓΑΣΤΡΟ-ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ ΣΑΝ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ.

  ΑΦΕΨΗΜΑ (ΒΡΑΣΤΟ ΤΣΑΙ) ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ ΣΕ ΓΑΛΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ, ΑΙΜΟΠΤΥΣΕΙΣ, ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ, ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ. ΜΕ ΑΦΕΨΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΛΙΤΙΔΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΥΣΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ:

  ΑΦΕΨΗΜΑ: ΈΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΦΑΓ. ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΡΙΖΑ (5 ΓΡ.) ΤΟΠΟΘΕΤΗΤΑΙ Σ’ ΕΝΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ (150 – 200 ΓΡ.) ΚΑΙ ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ, ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΑΙ ΓΛΥΚΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ 2 – 3 ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.

ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΦΕΨΗΜΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ.

ΦΥΛΑΞΗ:

ΣΕ ΣΤΕΓΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

(ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΗΟΟ ΡΟΝΟΡΟΝΟ)

http://karapiperis-holistictherapy.com/

http://karapiperis-holistictherapy.com/blog/

https://www.facebook.com/defkalion.karapiperis.tirol.at/

https://www.pinterest.at/defkalionkarapiperis/

https://www.youtube.com/channel/UCwXjmAadjVewrZxOpasTyAg

https://twitter.com/Defkalion_Karas          

https://www.instagram.com/defkaliondimitrios/?hl=el

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *