4 ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

ΟΡΑΣΗ – ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΜΕ 4 ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

  ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ  ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΠΤΗ ΔΟΜΗ, ΜΙΑ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΡΙΖΩΝ  ΚΑΙ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ.

  ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΤΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.

  Η ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΤΗΝ ΜΥΩΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ,  ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ, ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΙ ΜΥΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΤΗΝ “ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ” ΩΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΩΠΙΑ.

  ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ​​ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ,  ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΟΘΟΝΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΄Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΗΛΙΟ,  ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ ΄Η ΤΟ ΓΛΑΥΚΩΜΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ, ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ. ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ,  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΥΓΙΟΥΣ ΟΡΑΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ.

ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ

  Η ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ (RIBES NIGRUM) ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΘΟΚΥΑΝΙΝΕΣ, ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΧΡΩΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΟΥΦΟΞΥΛΙΑΣ, ΣΤΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ  ΒΑΘΜΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ. ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΤΑ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΑΛΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΠΟ ΒΛΑΒΕΣ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ  ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΑΝΑΔΥΚΝΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ.

  ΣΕ ΜΙΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΑΝ ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΣΤΟ ΦΩΣ. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, ΟΜΑΔΑ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ ΚΑΙ  ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΟΣΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ  ΜΥΩΠΙΑ, ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΩΣΗΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ, ΛΟΓΩ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΗΣ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, ΟΜΑΔΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΝΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΥΑΝΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥΣ ΜΥΣ.

  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ, Η ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΟΦΘΑΛΜΙΚΗ ΠΙΕΣΗ (Α.Ο.Π.) ΚΟΙΝΩΣ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ, Η ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, ΜΕΙΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ Α.Ο.Π., ΣΕ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΦΙΔΑ, ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ, ΜΙΑ «ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΝΔΟΦΘΑΛΜΙΑΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΕ ΥΓΙΗ ΑΤΟΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΓΛΑΥΚΩΜΑ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΟΚΥΑΝΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ.

  ΌΤΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗ, ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΣΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ. 
Η ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΜΙΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΜΕ ΓΛΑΥΚΩΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ (OAG). ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΥΚΩΜΑ, Η OAG ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΟΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ. Η ΙΔΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΘΗΛΙΟΥ-1, ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΟ.

  ΈΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Η ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΙΟΥΣ ΟΡΑΣΗΣ.  ΟΙ ΑΝΘΟΚΥΑΝΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ-ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ-ΥΔΑΤΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΣΧΥΡΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΟΥΣ ΒΛΑΒΗΣ, ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ.

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

  ΌΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ, ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ. ΤΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ «PROANTHOCYANINS» (OPCS). OPCS ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ, ΠΡΩΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. OPCS ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑΝΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ Η ΤΑΝΙΝΗ ΧΩΡΙΣ OPCS ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ.

  Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ MOLECULAR VISION ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΘΟΚΥΑΝΙΔΙΝΕΣ ΑΠΟ ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΔΕΙΚΤΕΣ NF-KB ΚΑΙ ΜΑΡΚ, Η ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ.

  ΜΙΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΟΧΑΙΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ OPCS ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΑ ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ  ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ, ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ, ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ. Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ, ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΥΨΗΛΗΣ OPC ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 80% ΟΛΙΓΟΜΕΡΩΝ PROANTHOCYANINS ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 99% ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΤΑΝΙΝΗ.

Η ΛΟΥΤΕΪΝΗ ΚΑΙ Η ΖΕΑΞΑΝΘΙΝΗ

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΗ (ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ Β-ΚΑΡΟΤΕΝΙΟ, ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΥΤΕΪΝΗ ΚΑΙ Η ΖΕΑΞΑΝΘΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ – ΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΗΛΙΚΙΑΣ 50-79) ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ (AMD) ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 75 ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΛΟΥΤΕΪΝΗ ΚΑΙ ΖΕΑΞΑΝΘΙΝΗ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

  Η AMD ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΥΦΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 60 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΥΦΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΌΠΩΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΑΥΤΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ – ΤΟΥ ΙΣΤΟΥ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ, ΟΠΩΣ Ο ΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, Η ΟΡΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΘΟΛΗ. 
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ AMD, Η ΛΟΥΤΕΪΝΗ ΚΑΙ Η ΖΕΑΞΑΝΘΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ. ΆΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΕΪΝΗ ΚΑΙ ΖΕΑΞΑΝΘΙΝΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΙΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑ ΤΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΡΙΖΩΝ, ΚΑΘΩΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ. ΣΥΧΝΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΥΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ. ΜΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ – ΄Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ – AMD.

  ΟΙ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΩΡΟ, ΟΠΟΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.

  ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΛΟΥΤΕΪΝΗ ΚΑΙ ΖΕΑΞΑΝΘΙΝΗ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΦΥΛΛΩΔΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΒΟΤΑΝΑ, ΧΟΡΤΑ ΣΑΛΑΤΑ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, Ο ΑΡΑΚΑΣ, ΤΑ ΠΡΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ.

 

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ: Η TERRY LEMEROND ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΕΧΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. 

 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

(ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *