Η ΑΛΟΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ
ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΩΝ (ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΡΙΑ). Ο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑ, ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ. ΌΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ, ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ, ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ. Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Σ’ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΕΙΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗΣ, ΕΙΤΕ «ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ» ΣΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΩΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, Η ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΣΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ CROHN. ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ Ο ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ, ΟΙ ΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ, ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΣΟ. ΈΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ “ΛΥΚΟ” ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ (ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ) ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ. ΤΕΛΟΣ, Η ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Ι ‘Η ΠΑΡΟΔΙΚΗ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ

 • ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
 • ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
 • ΒΑΡΙΑ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑ
 • ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΕΣ
 • ΣΥΝΔΡΟΜΟ GUILLAIN-BARRE

ΣΤΟ ΑΙΜΑ

 • ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΑΙΜΟΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
 • ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑ
 • ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΘΡΟΜΒΟΚΥΤΤΑΡΟΠΕΝΙΑ
 • ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ
 • ΚΡΟΤΑΦΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΤΙΔΑ
 • ΑΝΤΙΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
 • ΑΓΓΕΙΙΤΙΔΕΣ ΟΠΩΣ Η ΚΟΚΚΙΩΜΑΤΩΣΗ WEGENER
 • ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗ BEHÇET.
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΕΙΣ ΑΔΕΝΕΣ
 • ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ Ι
 • ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΤΟΥ HASHIMOTO
 • ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΩΟΘΗΚΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΧΙΤΙΔΑ
 • ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ ΑΔΕΝΩΝ.
 • ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
 • ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ CROHN
 • ΕΛΚΩΔΗΣ ΚΟΛΙΤΙΔΑ
 • ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΧΟΛΙΚΗ ΚΙΡΡΩΣΗ
 • ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ.

ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

 • ΛΕΥΚΗ
 • ΨΩΡΙΑΣΗ
 • ΕΡΠΗΤΟΕΙΔΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ
 • ΠΕΜΦΙΓΑ + ΠΕΜΦΙΓΟΕΙΔΕΣ

ΠΟΛΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΥΕΣ, ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ, ΤΕΝΟΝΤΕΣ Κ.Α.)

 • ΑΓΚΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ
 • ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
 • ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ
 • ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑ
 • ΠΟΛΥΜΥΟΣΙΤΙΔΑ
 • ΔΕΡΜΑΤΟΜΥΟΣΙΤΙΔΑ
 • ΣΥΝΔΡΟΜΟ SJOGREN.

ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΣΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΘΡΙΚΟΣ ΥΜΕΝΑΣ (Ο ΥΜΕΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ). Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΗ (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΝΟ, ΠΡΗΞΙΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΚΟΙΝΗ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ. ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ, ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ, ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ‘Η ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΣΥΧΝΑ, ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ SJOGREN. Η ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΝΟΣΟΥΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ 1 ΣΤΟΥΣ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΛΟΙΜΟΓΟΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΟΣΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ, Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ. ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ, ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΗ ΝΟΣΟ, ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΤΥΦΛΩΣΗ, ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΟΠΩΣ Η ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ ΒΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΣΤΑ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ, Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ 1 ΣΤΟΥΣ 700 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.

ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ Ι

Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ Ι ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ. Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΓΛΥΚΟΖΗ) ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ. ΩΣΤΟΣΟ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ. ΣΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Η ΚΟΠΩΣΗ, Η ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ, Η ΠΟΛΥΔΙΨΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ, Η ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ.
Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ Ι ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑΓΙΓΝΩΣΚΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ ΙΙ, (ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ), Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ. Η ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Ι, ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 1 ΣΤΟΥΣ 800 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΕΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Ι, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΗ ΝΟΣΟ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ.

ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΤΕΡΟΥ

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ CROHN ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΚΩΔΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ, ΔΥΟ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ. ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΡΟΙΑ, ΝΑΥΤΙΑ, ΕΜΕΤΟΥΣ, ΚΟΙΛΙΑΚΕΣ ΚΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ. ΤΑ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΣΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΗΨΗ ΥΨΗΛΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ CROHN, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ (ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ. ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΕΛΚΩΔΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ, Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ (ΚΟΛΕΚΤΟΜΗ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1 ΣΤΟΥΣ 500 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΥΠΟ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΟΥΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗ ΛΥΚΟ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑΛΓΙΕΣ, ΕΝΩ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ. ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΟΡΓΑΝΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΕΦΡΟΙ, Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ‘Η ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ. ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΕΝΑ, ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΕΣ. Ο ΛΥΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ 1 ΣΤΑ 2000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, 1 ΣΤΙΣ 250 ΝΕΑΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

ΨΩΡΙΑΣΗ

Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ. Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ‘Η ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΛΕΠΙΩΝ, ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΑΚΕΣ. ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ. ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ Η ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ. Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ, ΤΟΥ ΚΝΗΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΠΙΩΝ. ΣΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 2 ΣΤΟΥΣ 100 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΣΥΧΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΙΑ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ RAYNAUD, ΔΗΛΑΔΗ ΣΠΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ. ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΩΝ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΡΥΟ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΧΝΑ ΕΛΚΗ ΣΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΩΝ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ‘Η ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ. ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΙΑ, Η ΠΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ‘Η ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΑ ΤΗ ΝΕΦΡΙΚΗ, ΚΑΡΔΙΑΚΗ ‘Η ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΥΠΟ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΙΚΙΛΛΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 1 ΚΑΙ 4 ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 10.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ (‘Η ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ 1 ΣΤΑ 2500 ΑΤΟΜΑ).

ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΕΣ

Η ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΤΟΥ HASHIMOTO ΚΑΙ Η ΝΟΣΟΣ GRAVES ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ‘Η ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ. ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ‘Η ΥΠΕΡΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ‘Η ΑΠΟΤΟΜΑ. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΟΠΩΣΗ, ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΚΡΥΟ Η ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ, ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΦΗ ‘Η ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΥ, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΑΠΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ. ΩΣΤΟΣΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡ- ‘Η ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΜΟΝΗΣ. Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΝ ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΘΥΡΕΟΕΙΔΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΙΩΔΙΟ Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΕΝΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΟΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΩΣ 4 ΣΤΙΣ 100 ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.
Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ‘Η ΑΠΟΥΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΟΝΤΑΣ ΟΡΓΑΝΟΥ. ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΕΙΣ ΑΔΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΝΟΣΟ. ‘ΈΤΣΙ, ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Ι, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ, ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΟΤΑΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Η ΘΥΡΟΞΙΝΗ (Η ΟΡΜΟΝΗ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ), ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ADDISON, ΟΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ, ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΚΟΡΤΙΚΟΕΙΔΗ.
ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ‘Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΦΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦ’ ΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΗΜΑ ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΕΠΑΦΗ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ.
OΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ.
ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ (ΠΧ. ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ, ΠΡΕΔΝΙΖΟΛΟΝΗ) ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: Α) ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ Β) ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ‘Η ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΦΥΜΑΤΙΝΗΣ (ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ MANTOUX). ΤΕΛΟΣ, Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗΣ (STRESS), Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΑΜΗΛΗ ΣΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΪΝΗ, ΠΙΘΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ ΣΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ Ω-3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΧΑΠΙΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ, ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ;

Η ΑΛΟΗ

ΕΠΟΥΛΩΝΕΙ ΠΛΗΓΕΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΟΥΛΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΨΗ GEL ΑΛΟΗΣ.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΕ ΕΓΚΥΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΡΑΓΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.

ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ.

Η ΑΛΟΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΛΙΤΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΕ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ, ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΥΛΑ.

ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΟΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΛΗ.

ΈΧΕΙ ΑΝΤΙΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΟ ΔΡΑΣΗ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΛΟΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 99,999% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Η ΑΛΟΗ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΣΘΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΛΗΨΗ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.

ΈΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ. ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ, ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΛΥΣΤΕ 300 ML ΧΥΜΟΥ ΑΛΟΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ.

ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ «ΦΙΛΗ» ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ (ΤΥΠΟΥ ΙΙ) ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ 2 ΜΗΝΕΣ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΟΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ.

ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΑΛΟΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΠΡΕΙ ΑΛΟΗΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΣΑΝ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΒΓΑΖΕΤΑΙ.

ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟ ΕΛΚΟΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΣΤΡΟΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗ ΧΩΝΕΨΗ. ΗΡΕΜΕΙ ΞΙΝΙΛΕΣ, ΡΕΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ.
Ο ΧΥΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ 60- 100ML ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ 2 Η 3 ΔΟΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΕ ΝΕΡΟ, ΧΥΜΟ ‘Η ΧΛΙΑΡΟ ΤΣΑΙ.

Η ΑΛΟΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΚΗΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ ΣΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

Ο ΧΥΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ALOE VERA LEAF ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΟΠΩΣ Η ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ, ΤΟ ΒΕΝΖΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.

Ο ΧΥΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ‘Η ΤΟΥ ΚΝΗΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ, ΕΚΖΕΜΑ ‘Η ΨΩΡΙΑΣΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ Η ΑΛΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 95% ΜΕΣΑ ΣΕ 2 -8 ΜΗΝΕΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 20ΗΜΕΡΟ.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ, Η ΑΛΟΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΩ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ.
Ο ΧΥΜΟΣ ΑΛΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ‘Η ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΙΤΑΣ, ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 1997 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ TEXAS ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΛΟΗ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.
Ο ΧΥΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ ΠΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ. 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ 30 ML ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ.
Η ΑΛΟΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.

 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

(ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *