10 ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ  NATURALLIVINGIDEAS.COM.

ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΕΙΣ ΑΔΕΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΜΑΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΜΟΡΙΑ, ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΕΚΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΗΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΟΡΜΟΝΗΣ, ΤΗΣ ΓΛΥΚΑΓΟΝΗΣ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΦΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ.

ΌΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ, Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΠΑΡ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. ΌΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ, Η ΓΛΥΚΑΓΟΝΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΛΥΚΟΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΕ ΓΛΥΚΟΖΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ, Η ΟΡΜΟΝΗ ΓΚΡΕΛΙΝΗ – ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΟΡΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ – ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΡΜΟΝΗΣ ΛΕΠΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΚΡΕΛΙΝΗΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ.

ΌΤΑΝ ΤΡΩΜΕ, ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΚΡΕΛΙΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΛΕΠΤΙΝΗΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. ΌΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ, ΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ .

Η ΥΠΟΦΥΣΗ, Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ, ΤΑ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΩΟΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΧΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΕΚΚΡΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ. ΌΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ. ΌΜΩΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΛΠ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ.

ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΡΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

ΣΥΧΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΙΣ» ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ.

10 ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ

  1. Astragalus

ΚΟΙΝΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΓΑΛΑ ΒΙΚΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, ΗΠΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΘΜΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΓΗΡΑΝΣΗΣ.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ CYCLOASTRAGENOL, ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΝΖΥΜΟ ΤΕΛΟΜΕΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ.

Η ΟΡΜΟΝΗ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ASTRAGALUS ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. ΤΟ ASTRAGALUS ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΒΗΤΑ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ.

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΤΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ, ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΝΟΙ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΣ ΟΡΜΟΝΗΣ. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2 .

 

  1. Ashwagandha (Withania somnifera)

ΤΟ ASHWAGANDHA ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΒΟΤΑΝΟ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ AYURVEDA. ΕΧΕΙ ΕΥΡΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΟΝΟ. ΤΟ ASHWAGANDHA ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΨΗ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ ASHWAGANDHA.

ΤΟ ASHWAGANDHA ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΈΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΡΟΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.

ΌΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ «SOMNIFERA» ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ, ΤΟ ASHWAGANDHA ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ . ΈΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΦΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ.

 

  1. Maca root (Lepidium meyenii)

Η ΡΙΖΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΟΓΓΥΛΙΟΥ – ΣΑΝ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΑΧΑΝΟΥ – ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ GINSENG ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ GINSENG, ΟΜΩΣ. Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΛΑΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ ΆΝΔΕΩΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΊΝΚΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΜΕΝ ΡΙΖΑ MACA ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ. Η ΟΡΜΟΝΗ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ, ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΟΦΕΛΗ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΕΣ.

Η ΡΙΖΑ MACA ΕΧΕΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΞΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ.

 

  1. American ginseng (Panax quinquefolius)

ΤΟ AMERICAN GINSENG, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ GINSENG, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ GINSENG. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΜΟ-ΥΠΟΦΥΣΗ-ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ (ΗΡΑ) ΑΞΟΝΑ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .

ΤΟ AMERICAN GINSENG ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ  ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ.  ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΨΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΈΧΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ.

 

  1. Saw palmetto (Serenoa repens)

ΤΟ ΜΟΥΡΟ ΤΟΥ SAW PALMETTO ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΦΥΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΗΘΟΥΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ. ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ. ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ.

ΤΟ SAW PALMETTO ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ, ΤΟΣΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙΤΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΜΟΛΙΣ 10 ΕΩΣ 20 ΣΤΑΓΟΝΕΣ SAW PALMETTO EXTRACT ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΤΟ.

 

  1. Tribulus (Tribulus terrestris)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΖΙΖΑΝΙΟ, ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ «ΚΑΤΣΙΚΑ-ΚΕΦΑΛΙ» ‘Η «ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ», ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΓΚΑΘΩΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΤΟΥ. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ. ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΙΝΔΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ ‘Η ΑΛΛΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ, ΤΟ TRIBULUS ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΓΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ .

ΈΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ TRIBULUS ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ PROTODIOSCIN, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ DHEA ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑΣ, ΟΤΑΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙ-ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΖΙΖΑΝΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

 

  1. Epimedium (Epimedium spp.)

ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ EPIMEDIUM ‘Η ΚΕΡΑΤΙΝΟ ΖΙΖΑΝΙΟ ΑΙΓΩΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, Η ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ  ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΝΟΣΟΣ , Η ΥΠΕΡΤΑΣΗ, Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ, Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ Κ.ΛΠ.

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΟΓΟΝΟ ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΈΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

ΤΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ EPIMEDIUM, ΤΑΥΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ICARIIN, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΠΙ ΤΥ ΙΣΤΟΥ ΛΕΙΟΥ ΜΥΟΣ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΜΟΝΗ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ.

 

  1. Chasteberry (Vitex agnus-castus) (ΛΥΓΑΡΙΑ)

ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΘΑΜΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΌΠΩΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΤΗΣ CHASTEBERRY, ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΥΝ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΓΝΕΣ.

ΩΣΤΟΣΟ, ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ CHASTEBERRY ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΟΜΟΙΩΣ, ΕΝΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ, ΕΝΩ Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΔΟΣΗ.

ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ CHASTEBERRY ΕΠΕΝΕΡΓΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΔΕΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΦΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ, ΘΥΛΑΚΙΟΤΡΟΠΟΥ ΟΡΜΟΝΗΣ (FSH), ΩΧΡΙΝΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ, ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ. ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΟΣ ΞΕΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ  ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΚΥΚΛΙΚΟ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ, ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ Κ.ΛΠ.

 

  1. Suma root (Pfaffia paniculata)

Η ΡΙΖΑ SUMA, ΕΙΝΑΙ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ. Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΣ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ GINSENG ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ GINSENG. ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΤΟ SUMA ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ «ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΟΛΩΝ» ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΝ.

ΤΟ SUMA ΕΙΝΑΙ, ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ, ΩΣ «ΡΩΣΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ», ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΙΑ ERGOGENIC ΕΝΩΣΗ, ΤΟ ECDYSTERONE, ΠΟΥ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΟ SUMA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ.

ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΥΤΗ Η ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΠΑΝΤΟΥ. ΆΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΟΡΤΑΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΕΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ.

 

  1. Black cohosh (Actaea racemosa)

ΤΟ BLACK COHOSH ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ. ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟ COHOSH, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΙΑΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ COHOSH, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ.

Η ΟΡΜΟΝΗ-ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ, ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΛΥΚΟΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ, ΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΤΟ ΜΑΥΡΟ COHOSH ΕΧΕΙ ΑΝΤΙ-ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΔΡΑΣΗ, ΧΑΡΗ ΣΤΑ ISOFERULIC ΟΞΕΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ.

 

ΠΗΓΗ:

https://www.naturallivingideas.com/10-best-herbs-for-balancing-hormones/

 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

(ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *