4 ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΛΙΠΟΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ; ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΛΑΘΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ, ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ.

1. Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ, ΚΑΘ ‘ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ – ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΈΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ 2 ΕΩΣ 3 ΩΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ 100 % ΨΕΥΜΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΕΙΤΕ ΤΡΩΤΕ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ‘Η 6 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΩΤΕ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ.

ΌΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΘΕ 2 ΕΩΣ 3 ΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΕΥΜΑ ΣΑΣ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 2005 ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ.ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ‘Η ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΑΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ!

2. ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ, ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ, ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ – ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ!

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ «ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΡΩΤΕ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΝΕΤΕ». ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΩΣΤΟΣΟ, ΕΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, Ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ (ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ) ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ. Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ  ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΟΥ . ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ , ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 1200 ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ RMR ΣΑΣ (ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ).ΈΤΣΙ, ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ, ΩΣΤΕ Η ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ.

3. ΌΛΕΣ ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΙΣΕΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ!ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 20-30% ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ «ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΨΗ.ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 6% ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ «CARB» ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 3% ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΨΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΚΗΣΗ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ.

ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ: ΑΝ ΦΑΓΑΤΕ 1000 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ 1000 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΑΓΩΤΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ. ΜΟΝΟ 3 % ΛΙΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΘΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΨΗΣ, ΕΝΩ ΤΟ 20-30 % ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΘΑ ΚΑΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΨΗΣ. ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (TEF).

4. ΤΡΩΤΕ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΨΕΥΔΕΣ. ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ!

ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΩΘΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ, ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6 Μ.Μ., ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΒΑΡΟΣ. ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ΠΑΡΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΡΩΤΕ – ΟΧΙ ΤΙ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟ ΤΡΩΤΕ.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ 2016 ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ.Ο ΜΟΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ (ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΘΕΡΜΙΔΩΝ).

ΩΣΤΟΣΟ, ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ. ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ, ΕΧΑΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ.ΑΡΧΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΕΧΑΝΑΝ ΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ, Η ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΒΑΡΥΝΕ, ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, 22 ΛΙΒΡΕΣ!ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙΤΕ ΣΕ ΓΛΥΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΟΘΟΥΣ.

Αυτό το εκπληκτικό άρθρο γράφτηκε από τους Obi Obadike, BA, BS, MS CFT, SFN, διασημότητα και ειδικός διατροφής

https://www.youtube.com/watch?v=AJeT57xhsHM

ΠΗΓΗ: https://theheartysoul.com/belly-fat-causes/?utm_source=CHH&utm_content=47700-ADF6

 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

(ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *