6 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΓΟΝΕΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΌΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ – ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΚΟΜΑ.

ΚΑΘΩΣ ΓΕΡΝΑΤΕ, ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ.ΩΣΤΟΣΟ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ, Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ «ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΤΕΙ»/ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΑΣ ΗΛΙΚΙΑ – ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ, ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΓΟΝΕΑ ‘Η ΚΗΔΕΜΟΝΑ.

ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ, ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ, ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ .

 

‘’ΌΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ, ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΠΟ «ΑΓΑΠΗ».’’

 

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΓΟΝΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ:

1. ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ)

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ; ΠΩΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ; ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ‘Η ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ – ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΓΟΝΕΑ.

ΩΣΤΟΣΟ, ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

2. ΈΧΕΤΕ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ.

ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΙΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΑ, ΚΑΘΩΣ Η ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ.ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΩΜΑΤΙΚΑ ‘Η ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΓΟΝΕΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ.

Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ, ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΑΣ «ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ», ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ – ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ.

3. ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΈΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΝΟ , ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΩΣ ΠΑΙΔΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ.

4. ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΌΠΩΣ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ‘Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ «ΑΠΑΛΥΝΟΥΝ» ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΣΥΧΝΑ, ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ), ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΠΑΙΔΙΑ.

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΥΦΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ, ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ: ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ.

 

5. ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ (ΓΙΑ ΣΕΝΑ)

ΕΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ – ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΦΡΙΚΤΟ, Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ‘Η ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΓΟΝΕΑ.

ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΗΣ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ, ΟΠΟΥ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗ Η ΣΤΟΡΓΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.  Ό,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ‘Η ΟΤΙ Η ΑΔΕΞΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΗ .

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΩΝΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ».

6. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΝΟΧΟΣ

Η ΕΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ» ΚΑΙ «ΦΥΣΙΚΟ».

ΌΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΓΩΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΕΝΟΧΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ‘Η ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ (ΑΝ ΚΑΙ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ).

Ο ΓΟΝΕΑΣ ‘Η ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ.ΩΣΤΟΣΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΑΥΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΟΠΟΥ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΚΑΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ, ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ, ΚΑΘΩΣ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΦΡΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΠΟΝΟ ΓΙ ‘ΑΥΤΟΥΣ (ΓΟΝΕΙΣ).

ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ‘Η ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΓΟΝΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=L79t3fPHvlI

https://www.youtube.com/watch?v=1IH0digwjds

ΠΗΓΗ: https://www.goalcast.com/2018/08/18/6-signs-emotionally-abusive-parent-didnt-know/

 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

(ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *