Ο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ – ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ

  ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΡΑ ΦΥΣΙΚΑ «ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ» ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.Η ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ.

ΠΟΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΚΥΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ. Η ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΡΡΟΙΑΣ, ΝΑΥΤΙΑ, ΖΑΛΗ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.

ΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ:

1. ΟΙ ΘΗΛΑΖΟΥΣΕΣ Η ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΕΣΕΧΕΤΕ ΕΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟ ΡΥΣΗ.
Η ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.

2. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΛΟΛΙΘΟΥΣ

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ, ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗ ΧΟΛΗ.

3. ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΦΡΑΓΗ ΤΩΝ ΧΟΛΗΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΧΟΛΟΛΙΘΩΝ ΣΕ ΥΓΙΗ ΑΤΟΜΑ.

4. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ. Η ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΗΓΗ ΔΙΑΛΥΤΩΝ ΟΞΑΛΙΚΩΝ ΑΛΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΣΕ ΑΔΙΑΛΥΤΟ ΟΞΑΛΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΙΑ ΔΟΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΨΕΙ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 40 ΄Η 50 MG, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ.

5. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ.

6. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΗΞΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

(ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ)

http://karapiperis-holistictherapy.com/

http://karapiperis-holistictherapy.com/blog/

https://vimeo.com/manage/videos

https://www.pinterest.at/defkalionkarapiperis/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *